+387 66 909 195

Projekti

PROJEKTI

Društveno odgovornim poslovanjem 2MB tim nastoji svojim radom u oblasti primjene novih metoda u marketingu i promociji, doprinjeti zaštiti životne okoline i promociji lokalnog preduzetništva i lokalne proizvodnje. Drugi aspekt 2MB rada odnosi se na podršku organizaciji događaja, evenata, seminara i treninga, koji podržavaju programe promocije i zaštite kulturnog naslijeđa, društveno političkog aktivizma, slobode medija i izvještavanja, ekonomskog razvoja, te poštivanja osnovnih ljudih prava i sloboda.

2MB CITY BOX ZA LJEPŠI GRAD

Društveno odgovornim poslovanjem 2MB tim nastoji svojim radom u oblasti primjene novih metoda u marketingu i promociji, doprinjeti zaštiti životne okoline i promociji lokalnog preduzetništva i lokalne proizvodnje.

Kako to postižemo? Kroz projekte, BH gradovima nudimo inovativne city boxove koji zamjenjuju kante za otpatke i grad čine ljepšim i uređenijim. Sa druge strane, 2MB city boxovi posjeduju reklamne površine gdje prednost pri reklamiranju proizvoda i usluga, upravo dajemo lokalnim domaćim proizvođačima i preduzetnicima.

 

2MB EVENTS

Drugi aspekt 2MB rada odnosi se na podršku organizaciji događaja, evenata, seminara i treninga, koji podržavaju programe promocije i zaštite kulturnog naslijeđa, društveno političkog aktivizma, slobode medija i izvještavanja, ekonomskog razvoja, te poštivanja osnovnih ljudih prava i sloboda.

Izdvajamo:

INTERPRET EUROPE KONFERENCIJA 2019 – ZAVRŠENO!

2MB je ponosni partner Evropskoj asocijaciji za kulturno naslijeđe tokom organizacije konferencije „Interpreter Europe“, koja će se održati u periodu 31. maj – 3. juni 2019. godine u Sarajevu, prestonici evropske kulture.

Interpret Europe potiče dijalog i partnerstvo između udruga i univerziteta, pružatelja usluga i profesionalaca. Više od 750 članova i članica iz 48 zemalja pruža svoju ekspertizu u stvaranju i promociji prirodnog i kulturnog naslijeđa.

To je jedinstvena prilika gdje će Sarajevo posjetiti preko 150 učesnika iz svijeta i Evrope sa ciljem upoznavanja sa kulturno istorijskim naslijeđom Bosne i Hercegovine, te razmjene znanja i iskustva.

Više informacija o konferenciji je dostupno na: http://interpreteuropeconference.net/

OSTALE KONFERENCIJE 2017 – 2018

Podržavamo rad lokalnih nevladinih organzacija, te pružamo stručnu podršku pri organizacji godišnjih prezentacija rada uključujući programe strateškog planiranja, analize rada  i evaluacije. Kroz projekte promocije društveno političkog aktivizma, 2MB tim je pružio stručnu podršku organizaciji Regionalnog samita lidera 2017 kojem je prisustvovalo preko 100 zvaničnika zemalja Zapadnog Balkana i Evropske Unije. Konferencija je održana u Sarajevu.